ikgo standaard afbeelding
Nieuws

Reizen in corona-tijd

Beste leden,

Hierbij een mooi artikel van Travel Store, één van onze gewaardeerde leden die met name de gevolgen van de Corona crisis daadwerkelijk aan den lijve ondervindt. We weten allemaal wat de reisbranche deze periode moet meemaken. Mooi te ervaren op welke wijze Frank Visch en zijn team onmogelijkheden tot mogelijkheden ombouwt.

Hoe ziet reizen eruit in een tijd van Covid-19? Brand Manager Marjon Visser van Travel Store ging op inspectiereis naar Zakynthos, Griekenland.

Voorbereiding
Iets meer voorbereiding dan normaal is noodzakelijk. Denk aan het ondertekenen van een gezondheidsverklaring, voldoende mondkapjes en een online check-in. Je Travel Agent vertelt jou welke voorbereidingen je moet treffen.

Luchthaven
Op Schiphol is het al gezellig druk. Met een mondkapje op loop ik richting de bagage drop-off. Overal wordt afstand gehouden. Ook zijn er spatschermen en desinfectiezuilen geplaatst. Bij veel airlines mogen de kleine koffertjes, die je normaal als handbagage meeneemt, niet in de bagagebakken. Deze worden ingecheckt. Een kleine tas mag wel mee aan boord. Een echt opvallende aanpassing tref je bij het boarden. Stapsgewijs worden stoelrijen omgeroepen.

Vliegen
Aan boord lijkt het wel een bijeenkomst van chirurgen. Gelukkig went het mondkapje snel. Ondanks minder contact met de crew, deed de service zeker niet onder. Door de HEPA-filters en extra hygiënemaatregelen is het veilig vliegen. Na een fijne vlucht landen we op Zakynthos. We gaan weer per vier rijen het toestel uit. Iets wat voor mij zo mag blijven, dit loopt gesmeerd!

Kaliméra!
Ook op de Griekse luchthaven dragen we het mondkapje. Ik toon mijn ‘passenger locator form’. Willekeurig worden mensen geselecteerd voor een coronatest. Dit zorgt verder niet voor vertraging, dus koffers van de band en naar buiten!

Huurauto
We rijden in een huurauto van Sunny Cars. Bij de verhuurlocatie worden de standaard maatregelen genomen. Er staat een nette Hyundai voor ons klaar. Het stuur, de pook en de stoel zijn extra gedesinfecteerd en zitten verpakt in plastic. We stappen in de auto, let’s go!

Hotel
We verblijven in TUI BLUE Caravel. Hier zijn nauwelijks belemmeringen of aanpassingen waar je als gast hinder van hebt. Wat wel een aanpassing vereist is het buffet. In het restaurant werden we geïnformeerd wanneer we naar het buffet mochten. Koks stonden achter spatschermen en via een looproute wijs je aan wat je graag wilt hebben. Als ervaren all-inclusive ganger merkte ik dat dit wel anders is dan normaal.

Mijn tip
Geef aan wat jij belangrijk vindt tijdens je vakantie dan informeren onze Travel Agents bij de accommodatie wat wel en niet kan, wat de aanpassingen zijn en oplossingen zijn.

Ter plaatse
Doordat we op de eerste vlucht zaten, is het qua toeristen nog rustig op het eiland, maar dit is een wisselwerking; als de toeristen komen, gaan ook de faciliteiten weer open. Een groot voordeel: Je kunt overal op het gemak rondkijken en je schiet de mooiste foto’s.

Conclusie
Wat mij betreft zijn de maatregelen ondergeschikt aan de totale vakantiebeleving. Bereid je goed voor en met een flexibele instelling is het zeker vakantie. Dit snakt naar meer!

Voor meer informatie is het uitgebreide verslag van deze inspectiereis lezen op de website http://inspiration.travelstore.nl/ , of neem direct contant op met Marjon Visser.