heers roderick
Nieuwe leden

Online marketingbureau Heers

Heers, het in de binnenstad van Gorinchem gevestigde online marketingbureau, is sterk in de groei. Zo staat 2021 in het teken van een verhuizing naar een groter pand en de zoektocht naar nieuw personeel. Oprichter Roderick van Straten over de onmiskenbare kracht van hoge posities in Google en over het lidmaatschap van de IKG:

Online marketing

Heers bestaat sinds 2013 en wij richten ons volledig op online marketing: op SEO, SEA, content en conversie. Kortom: een hogere omzet uit je website halen door meer traffic en conversie. Ik ben daar zelf al twintig jaar mee bezig en inmiddels hoef ik het belang van online marketing gelukkig niet meer uit te leggen aan ondernemers. Voor leads en omzet ben je voor een groot deel afhankelijk van Google. Dat laten wij zelf ook zien. Online kun je niet om Heers heen. Als je zoekt op SEO bureau of online marketingbureau staan wij op positie 1 in Google.

In de groei

We hebben in de ULO in de Zusterstraat gezeten, daarna in het kantoor boven Flashback op de Grote Markt en we gaan nu naar de Westwagenstraat. We hadden de ruimte nodig: in 2020 had ik vijf man in dienst, in de Westwagenstraat zijn we met dertien. We hebben grote klanten gekregen en dat willen we voortzetten: Heers kan een wezenlijke bijdrage leveren aan de doelstellingen van bedrijven waarvoor een positie in de top 3 op Google een must is. Dat is mijn passie en voor de andere vakidioten die bij Heers werken ook. Ik heb écht de pest in als we op bepaalde zoekwoorden naar positie 2 zakken. Het is een doorlopende strijd om dat niet te laten gebeuren. We volgen daarvoor alle nieuwe ontwikkelingen, we testen alles. ‘Practice what you preach’: we geven het goede voorbeeld met onze eigen site.

Heersen

Zoekwoorden vormen de basis van online marketing. We brengen eerst in kaart welke zoekwoorden van belang zijn en kunnen daarbij laten zien wat de achterstand is ten opzichte van de concurrentie. Zo stellen we duidelijke doelen waarmee we de concurrentie kunnen passeren op Google: dit moet er gebeuren, zoveel kost dat en dit levert het op. Op onze site kunnen bedrijven een gratis scan opvragen om een globale indruk te krijgen van de mogelijkheden en de investering die dat vraagt. Google en de concurrentie zijn natuurlijk altijd in beweging, maar wij kunnen die ontwikkelingen goed volgen en daar doeltreffend op reageren.

IKG

Ik woon nu zo’n vijftien jaar met alle plezier in Gorinchem en merk dat ik er steeds meer binding mee krijg. En ik zie dat het stadje het best moeilijk heeft. De vanzelfsprekendheid van de regiostad die mensen uit de omgeving trekt is een oud concept en het ophangen van slingers in de winkelstraten is niet genoeg. Er moet meer gebeuren om goede mensen naar de stad te trekken - ik ben een groot voorstander van de komst van een hogeschool! - en Gorinchem bereikbaar te houden. Ik hoop dat de IKG daar een rol in kan spelen.