Zonnepanelen
Nieuws

Online Informatiebijeenkomst Windenergie en Gorinchem Aardgasvrij

Praat mee over aardgasvrije wijken en windenergie in Gorinchem
De gemeente Gorinchem houdt eind januari/begin februari twee online informatiebijeenkomsten: één over windenergie en één over Gorinchem aardgasvrij. De gemeente Gorinchem kijkt namelijk, net als alle andere gemeenten in Nederland, naar mogelijkheden om op grote schaal via zon, wind en warmte energie op te wekken. Dit doen we samen met inwoners, bedrijven en organisaties.

Online Informatiebijeenkomst Windenergie
Op woensdagavond 27 januari 2021 is er een online informatiebijeenkomst over de mogelijkheden voor windenergie bij Gorinchem. De bijeenkomst is van 20.00 tot 21.30 uur en is gratis. Tijdens de bijeenkomst vertellen we waarom bij bedrijventerrein Avelingen en langs snelweg A15-Oost naar windenergie gekeken wordt. Ook vertellen we waar we nu staan. Tijdens de bijeenkomst zijn vertegenwoordigers van de gemeenten Gorinchem en Molenlanden aanwezig. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Zoekt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Dat kan via de webpagina Mogelijkheden windenergie in Gorinchem | Gemeente Gorinchem.


Online Informatiebijeenkomst Gorinchem Aardgasvrij
Op maandagavond 1 februari 2021 is er een online informatiebijeenkomst over de stappen die we zetten naar aardgasvrije wijken in Gorinchem. De meeste huizen worden nog verwarmd door aardgas en de meeste mensen koken nog op gas. Dat gaat de komende 30 jaar veranderen. Niet in één keer, maar stap voor stap en wijkgericht.

De bijeenkomst is van 20.00 tot 21.30 uur en is gratis. Tijdens de bijeenkomst vertellen we welke mogelijkheden er zijn en waar we nu staan. Ook vertellen we hoe het staat met de plannen voor een Gildenwijk aardgasvrij | Gemeente Gorinchem. Tijdens de online bijeenkomst heeft u alle gelegenheid om vragen te stellen. Zoekt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Dat kan via de pagina Aardgasvrij | Gemeente Gorinchem.