2d5a0491-d5d5-4ecf-971b-23483c92ff04
MVO

Ondernemen met Impact doe je zó!

Met voldoening kijken we terug op een bijzonder geslaagde bijeenkomst geheel in het teken van ondernemen met impact. We waren te gast bij Centraal Punt van Stichting Boukie. Voor een goed gevulde zaal vertelde initiatiefnemer Mohamed Boukrouche gloedvol over zijn buurthuis waarvan de deur voor iedereen gastvrij openstaat. Jong en oud ontmoeten elkaar, oefenen hobby’s uit en ontwikkelen hun talent. Door samen te gamen, sporten en muziek te maken is deze locatie een plaats van verbinding.

Rudy-Jan van Zenderen richtte de aandacht op zijn SitY Academy. Regionaal mensen omscholen en opleiden voor een technisch beroep. In een tijdsbestek van vier maanden worden kandidaten met veel persoonlijke begeleiding klaargestoomd voor een technische baan. Door uitstekende contacten met partners in het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke instanties draagt SitY Acadmy bij een een duurzame arbeidsmarkt.

Karlijn L’Ortye nam de aanwezigen mee hoe je op laagdrempelige manieren als bedrijf de Sustainable Development Goals kunt halen.
​Natuurlijk was er ook op deze avond voldoende gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar van gedachten te wisselen. Belangstellenden konden zich op de “MVO markt” op de hoogte stellen van de werkzaamheden van een aantal Gorcumse organisaties waaronder Avres en Untapped Talents.