Foto Niels van Tilborg - DailyCMS
Nieuwe leden

Nieuw Lid: DailyCMS

DailyCMS helpt bedrijven en instellingen efficiëntervwerken door middel van maatwerk websites, webapplicaties en datakoppelingen. Het in Gorinchem gevestigde technisch internetbureau is dit jaar lid geworden van de IKG. Medeoprichter Niels van Tilborg stelt DailyCMS voor.

Een nieuw lid,maar zeker geen nieuw bedrijf?

We zijn al twintig jaar bezig inderdaad. Timo van Tilborg, Jonathan van Rijswijk en ik zijn allemaal als zzp’er begonnen. Timo en ik zijn snel gaan samenwerken, Jonathan kwam er wat later bij. We komen uit het Land van Heusden en Altena. We hebben eerst een kantoor gehad op het industrieterrein in Giessen en zijn in 2016 naar de Stationsweg in Gorinchem verhuisd. Daar waren twee redenen voor. We zijn een kennisbedrijf en dat past beter op een kantoorlocatie dan op een industrieterrein. Maar vooral zijn we altijd op zoek naar programmeurs met een hbo- of wo-achtergrond. Daarvoor is Gorinchem toegankelijker; ook voor stagiairs dankzij de locatie naast het station.

Stel DailyCMS eens voor.

Wij zijn een technisch internetbureau en helpen onze klanten met hun digitale transformatie. We ontwikkelen hoogwaardige maatwerkwebsites, webapplicaties en datakoppelingen. Met deze softwareoplossingen besparen we onze klanten werk en zorgen.

Kun je een voorbeeld geven?

Ja, we hebben een webapplicatie gemaakt voor een producent van rollenbanen. In die banen zijn ontzettend veel variaties mogelijk en al die unieke combinaties stonden voorheen in Excel-sheets. Wij hebben al die duizenden mogelijkheden samengebracht in een applicatie waarin je instappen zelf je ideale product samenstelt. Het is eigenlijk een hele geavanceerde webwinkel geworden. De producent spaart daarmee veel tijd en kosten uit in de begeleiding van klanten. Waar eerst veel inventariserende gesprekken gevoerd moesten worden voor een globaal idee kom je nu direct tot de kern. Voor de IKG hebben we trouwens ook de nieuwe website technisch gebouwd, met de ledenadministratie eraan gekoppeld en waarin allerlei functies voorleden zijn toegevoegd.

Richten jullie je op bepaalde markten?

We kunnen in principe iedereen bedienen, maar we werken onder andere veel voor makelaars en voor basisscholen. Voor basisscholen ontwikkelen we websites waarin we de data zoveel mogelijk koppelen met applicaties zodat je informatie niet dubbel hoeft in te voeren op verschillende systemen of platformen. En we hebben een eigen beheerssysteem dat erg eenvoudig is in het gebruik. Daarmee kunnen docenten en medewerkers makkelijk werken in de site. Daar krijgen we veel complimenten voor. Onze makelaarssites zijn gekoppeld aan customer relation management-systemen (CRM) zodat alle vastgoedobjecten automatisch worden gesynchroniseerd. Daarbij koppelen wij locaties aan kaarten. Zo krijg je alle relevante informatie bij een woning te zien, of er een supermarkt of school in de buurt zit bijvoorbeeld.

De IKG

We zitten alweer een poosje in Gorinchem en hebben veel leuke klanten en contacten opgedaan in die jaren. Buiten de Ochtendspits hebben we fysiek echter nog niet veel genetwerkt; simpelweg omdat we er de tijd niet voor hadden. Maar we hebben wat personeel aangenomen en willen graag meer ondernemers ontmoeten. Daar hebben we zin in!