4833c48193db4bd3fbe3c45cdce7e9cc_f484
Nieuws

Kennismaken met CNS Advocatuur

Chris Schmidt is een in het arbeidsrecht gespecialiseerd advocaat. Met zijn praktijk CNS Advocatuur is hij vanuit Amsterdam naar Gorinchem verhuisd.

Gorinchem

Mijn vrouw kwam in Gorinchem te werken, in het ziekenhuis. En als moderne man ga je dan natuurlijk mee. Ik had een praktijk in Amsterdam. Die bouw ik af. In Gorinchem en het rivierengebied bouw ik hem opnieuw op. Ik heb in Gorinchem een leuke kennismaking gehad met collega-advocaten. Het is prettig landen als je collega’s daar de tijd voor nemen. Leuk dat dat hier zo gaat.

IKG

Ik ben geïntroduceerd door Martien van Leeuwen. Wij hadden dezelfde werkplek, bij Meet & C, en ik was op zoek naar een ondernemingsvereniging in Gorinchem. Het bevalt me erg goed. Het zijn leuke activiteiten. Daarmee brengt de IKG ondernemers op een prettige manier bij elkaar.

Advocatuur

Ik ben via de politiek in de advocatuur terechtgekomen. Ik heb eerst gewerkt bij de VVD-fractie in Amsterdam en daarna voor een Eerste-Kamerlid in Den Haag. Daar kreeg ik veel te maken met technische dossiers, met ruimtelijke ordening en juridische aangelegenheden. Ik heb mijn studie Rechten er toen bij gedaan en ben zo doorgerold naar de advocatuur. Eerst heb ik me gespecialiseerd in letselschades. Zo kwam ik ook regelmatig in aanraking met arbeidsrecht.

Arbeidsrecht

Behalve dat ik me bezighoud met alle mogelijke claims en vormen van aansprakelijkheid, behandel ik de laatste jaren veel arbeidsrechtzaken. In die praktijk ligt de uitdaging erin om partijen er samen goed uit te laten komen, zowel juridisch als praktisch. Ik behandel onder meer ontslag gerelateerde zaken en help bij het opstellen van contracten. Burn-outs zijn erg actueel. Vaak is er een relatief eenvoudige oplossing te vinden om de echte burn-out te voorkomen. Een rustiger kamer om in te werken bijvoorbeeld, want op de open werkplekken is het voor veel mensen lastig om zich te concentreren. Maar privé kun je ook meer rust creëren door de oppas een uur langer te laten blijven. Zulke oplossingen aanreiken is misschien niet echt aan de advocaat, maar ik zit er wel graag tijdig bij om erover mee te denken.

Ondernemer

Ik ben zelf ook ondernemer én ik spreek dankzij mijn politieke achtergrond zowel de taal van de ondernemer als de taal van de overheid. Dat is een groot voordeel bij veel juridische zaken. Ik richt me in mijn praktijk volledig op ondernemers. Cliënten hebben mijn 06-nummer, dus ze kunnen me altijd bellen als ze me nodig hebben. Ik ga doelgericht te werk: dit is de juridische context en dit is mijn advies. Ik draai er niet ingewikkeld omheen. Die duidelijkheid wordt gewaardeerd.

Maritiem maatschap

Sinds september zit ik ook in de Rotterdamse maatschap MMRL-Advocaten die vooral is gericht op de maritieme sector. Deze houdt zich onder andere bezig met offshore, contracting en ladingschades. Ik ben erbij gekomen als specialist in het arbeidsrecht. Ik beheers ook het zee-arbeidsrecht.

http://mmrl.eu/nl/lawyers/christiaan-schmidt/