Officiele-start-cooperatie-i_lab
Nieuws

IKG werkt mee aan oprichting coöperatie I_lab

Op donderdag 28 oktober jl. is de coöperatie I_lab opgericht. De oprichtingsakte is ondertekend door overheid, ondernemers en het onderwijs. Namens de ondernemers is de nieuwe vereniging ‘Bedrijvencollectief@i_lab’ lid van de coöperatie. De vereniging wordt vertegenwoordigd door IKG-voorzitter Edward van der Meijden en bestuurslid Gerard de Gans van Stichting WeTech.

I_lab is hét innovatieplatform voor Gorinchem en de regio. Leren, werken en innoveren worden hier op een unieke manier samengebracht. Edward van der Meijden: “Sterke regio’s kenmerken zich door de bundeling van veel innovatieve bedrijven. Bedrijven die innovatief zijn, hebben aantrekkingskracht op toekomstige medewerkers en investeren continu in de kennis en kunde van hun bestaande medewerkers. Sterk regionaal onderwijs zorgt voor de instroom van talent en ondersteunt doorlopende leerlijnen. Zie hier de basis voor het I_lab.” Gerard de Gans vult aan: “Sterke regio’s kenmerken zich ook door de samenwerking tussen bedrijven. Belangrijk onderdeel van het I_lab is dan ook de ‘bedrijven-community’, waarin bedrijven worden getriggerd om samen te innoveren en kennis te delen. Uiteraard gaan IKG en WeTech innovatieve bedrijven actief stimuleren om zich aan te sluiten bij de bedrijven-community”.

I_lab verbindt ondernemers, overheid en onderwijs om samen te innoveren en elkaar te inspireren. Naast de vereniging ‘Bedrijvencollectief@i_lab’ zijn de gemeente Gorinchem en de vereniging Onderwijs@i_lab lid van de coöperatie. In laatstgenoemde vereniging zijn alle onderwijsinstellingen van Gorinchem en de regio vertegenwoordigd.

Tal van bedrijven hebben enthousiast gereageerd op de komst van het I_lab. De eerste bedrijven hebben zich al uitgesproken voor een structureel partnerschap met het I_lab. Projecten bij bedrijven, challenges voor scholieren, stages en afstudeeropdrachten, het I_lab initieert, stimuleert en coördineert al deze initiatieven. Directeur Adrienne Vertooren informeert bedrijven graag over alles wat het I_lab te bieden heeft. Meer informatie: www. i-lab.nl.