IKG - Lichtjesactie
Nieuws

IKG steunt de actie ‘Lichtjes voor Beatrix’

2020 is een bijzonder jaar geweest, waarin er voor iedereen veel onzekerheid is. Met name voor de mensen in de zorg en de patiënten is het een moeilijke tijd. IKG wil hen graag steunen, zeker zo rondom de Kerstdagen. Inmiddels heeft IKG al zo’n 200 contactpersonen. Daarom sponsort IKG de actie ‘Lichtjes voor Beatrix’ door voor iedere contactpersoon een lampje ter waarde van € 5,- aan te schaffen.

‘Lichtjes voor Beatrix’
Met de benefietactie ‘Lichtjes voor Beatrix’ (een initiatief van de Ronde Tafel 63) wordt geld ingezameld voor het Beatrixziekenhuis. Er is een tien meter hoge kerstboom voor het Beatrixziekenhuis geplaatst. De boom, met ruimte voor duizenden lampjes, is het middelpunt van de benefietactie ‘Lichtjes voor Beatrix’. Bedrijven en particulieren kunnen de lampjes in de enorme kerstboom sponsoren en op die manier letterlijk voor verlichting zorgen. De opbrengst komt volledig ten goede aan het Beatrixziekenhuis. De lampjes in de boom, die zorgden voor magisch licht, zijn onlangs aangestoken door burgemeester Reinie Melissant, chirurg Frank Logeman van het Beatrixziekenhuis en Matthijs Bakker van de Ronde Tafel 63 Gorinchem .

Met de opbrengst van de actie ‘Lichtjes voor Beatrix’ gaat het ziekenhuis projecten mogelijk maken die het welzijn van patiënten bevorderen en die verblijf in het ziekenhuis voor en het leven van patiënten ná een ziekenhuisopname verbeteren.