IKG foto gorkum tv
Nieuwe leden

Gorkum TV

Nieuw lid: Gorkum TV

Niemand kan het hebben gemist in de afgelopen paar jaar: Gorkum TV is een videoplatform dat het nieuws en evenementen in Gorinchem in beeld brengt. Het biedt daarnaast het plaatselijk bedrijfsleven meerdere mogelijkheden om zichzelf te presenteren aan een groot publiek.

Op de Fenexpo van 2017 werd Gorkum TV gelanceerd. Het is een dochterbedrijf van de C&W Groep. Gorkum TV is als nieuwsmedium overal in Gorinchem te vinden: bij alle evenementen die de stad normaliter rijk is, in de politiek, de sport, de cultuur, het onderwijs en zeker ook in het bedrijfsleven. Zo presenteert Jan van Wijgerden voor Gorkum TV het programma Gorinchem in Business.

Want: ondernemersnieuws is ook nieuws. Gorkum TV maakt commerciële items voor bedrijven die het lokale medium ondersteunen als Vrienden van Gorkum TV. Die vrienden krijgen voor hun steun content terug en een eigen bedrijfspagina op het platform van Gorkum TV. De variatie in amuserende en commerciële content is wat het platform sterk maakt. ‘En ook de commerciële content proberen we amuserend in te steken’, stelt Cees Lagendijk, mede-eigenaar van C&W Groep en geestelijk vader van Gorkum TV.

IKG

‘Ik denk dat Gorkum TV en het bedrijfsleven veel kunnen betekenen voor elkaar. Wij zoeken naar vrienden die het ons helpen mogelijk maken om onze nieuwsitems en reportages te maken. De bedrijven die ons steunen, krijgen daarvoor vier keer per jaar aandacht terug: bij de introductie van de nieuwe menukaart van een restaurant, de nieuwe wintercollectie van een modewinkel, een oproep voor personeel, alles is daarin mogelijk. We laten bijvoorbeeld ook winkels voorbijkomen in een item over Sinterklaas en de boodschappen voor onze kookrubriek worden altijd bij dezelfde supermarkt gedaan. Het is ook mogelijk om je bedrijfsnaam aan evenementen te koppelen. We bespreken de mogelijkheden samen met onze vrienden.’

Juist in deze tijd is het cruciaal om online te laten zien wie je bent en wat je doet. Gorkum TV maakt video’s die hiervoor ruimte bieden en heeft een platform om je doelgroep te bereiken. ‘Ik wil ondernemers graag vertellen wie we zijn en wat we kunnen. En ik denk dat de IKG daarvoor de juiste plek is.’