Knipsel
Nieuws

Gorinchem staat derde op landelijke lijst van toplocaties voor kleine ondernemers

Gorinchem is een prima vestigingsplaats voor kleine ondernemers. De gemeente behoort tot de landelijke toplocaties voor het midden- en kleinbedrijf en scoort brons in de landelijke ranglijst.

Dat stelt Bureau Louter in zijn jaarlijkse onderzoek. Het is gespecialiseerd in onderzoek en advies als het gaat om ruimtelijk-economische ontwikkelingen. In een breed onderzoek nam Louter ook specifiek het kleinbedrijf onder de loep. Het gaat hier om ondernemingen die tot 50 werknemers in dienst hebben.

Aangenaam verrast

De stand op de ranglijst wordt mede bepaald door de samenwerking tussen ondernemers onderling. Ook de inzet van de gemeente om met ondernemers te werken aan het versterken van de lokale economie weegt onder meer mee in de beoordeling. Voor Van der Meijden is dat de bevestiging dat samenwerking loont.

,,Ik was aangenaam verrast toen ik die ranglijst onder ogen kreeg’’, zegt Edward van der Meijden, voorzitter van ondernemersvereniging IKG in Gorinchem. ,,Dat is best iets om trots op te zijn.’’

Verschillende media hebben aandacht besteed aan het onderzoek. Lees het hele interview met Edward van der Meijden hier in het AD. Daarnaast is er een ander artikel verschenen in De Stad Gorinchem.