Knipsel5
Nieuws

Gorinchem is de allermooiste vestingstad van Nederland

Gorinchem is de Allermooiste vestingstad van Nederland!

De uitslag van de ANWB verkiezing rond de Allermooiste vestingstad van Nederland is bekend: Gorinchem mag zich de allermooiste vestingstad van Nederland noemen!

Deze uitslag kwam tot stand door een jury van de ANWB. Inmiddels was er al een Top 5 waarin ook Dokkum (FR), Bourtange (GR), Hulst (ZL) en Sittard (LB) stonden. Gorinchem wordt door de jury omgeschreven als beeldschoon gelegen op de plek waar de Linge uitmondt in de Merwede. Vooral de wallen zijn schitterend bewaard gebleven. Als een groen lintlopen zij om de stad met kastanjes en platanen om onder te flaneren én met zicht op de ommelanden, de rivier en de vele verdedigingswerken. Die combinatie van zicht op de rivier, ring van groen en levendige binnenstad zijn kenmerkend voor Gorinchem.

IKG is er trots op om in deze fijne stad te werken en te ondernemen. Niet alleen omdat we de mooiste zijn en wereldberoemd, maar omdat er een groot aantal prachtige bedrijven gevestigd zijn. IKG wil samen met gemeente blijven bijdragen aan een krachtig ondernemersklimaat dat gelijk een vesting en een waterlinie bestand is tegen aanvallen van buitenaf.

Lees hier meer over waarom de ANWB voor Gorinchem heeft gekozen.