ff6d15aafa5a0cecd3cbca68011acb36_f480
Activiteit

Eindejaarsborrel

Het lustrumjaar van de IKG Ondernemingsvereniging werd woensdag 11 december afgesloten met een gedenkwaardige eindejaarsbijeenkomst in restaurant Stoute Karel Buiten de Waterpoort. Daar werd het lang verwachte jubileumboek gepresenteerd én werd Ton de Hoog onderscheiden met het gouden Klavertje Vier, dat voor het eerst sinds 2008 werd uitgereikt.

Totaal verrast was Ton de Hoog toen voorzitter Edward van der Meijden hem naar voren vroeg om hem het Klavertje Vier op te spelden. Ton de Hoog was in 2019 veertig jaar in dienst bij Attema en was precies tien jaar algemeen directeur bij het toonaangevende Gorcumse bedrijf. Hij was in het verleden zeven jaar voorzitter van de IKG, en hij is nog altijd voorzitter van de G11 en de Unitas Business Club UBC. Al met al aanleiding genoeg om hem met het Klavertje Vier te onderscheiden voor zijn grote verdiensten voor het Gorcums bedrijfsleven.

Hij is de achttiende drager van het Klavertje Vier. In 2008 waren Piet IJssels en Harry Vertooren de laatste personen die de speld in ontvangst mochten nemen. Het Klavertje Vier wordt sinds 1976 – in dat jaar werd Klaverblad Gorinchem geopend – uitgereikt. Aanvankelijk jaarlijks, later werd dat periodiek.

Na een gezellige borrel, uitstekend verzorgd door Stoute Karel, kregen alle aanwezigen een geschenk mee naar huis: ‘Industriële Kring Gorinchem, 45 jaar ondernemend en verbindend’. Het jubileumboek was vorig jaar al aangekondigd en bleek het wachten waard geweest. Het boek belicht de historie en de ontwikkeling van de IKG Ondernemingsvereniging, met verleden, heden en toekomst van het Gorcums bedrijfsleven als achtergrond.

Het boek heeft een originele, industriële vormgeving gekregen en werd bijna volledig samengesteld door IKG-leden: Matthijs Daniels (auteur), Christiaan Streefkerk van BOS Reclame (concept en ontwerp), Cremer Grafisch Bedrijf (drukwerk) en Reijnders Graveer- en Lasertechniek. De redactie bestond naast Matthijs Daniels en Christiaan Streefkerk uit Martien van Leeuwen en Marcel Fierens.