20210228_160737
Bedrijf van het Kwartaal

Bedrijf van het kwartaal: Hotel Gorinchem

Je hebt verbouwingen en je hebt verbouwingen. Wie de afgelopen maanden niet meer in Hotel Gorinchem is geweest zal zich bij een hernieuwde kennismaking eerst een paar keer in de ogen wrijven. Hotel, restaurant en zalen zijn compleet vernieuwd en het resultaat is schitterend. Nu is het alleen nog reikhalzend uitzien naar het moment dat iedereen er weer van de gastvrijheid mag komen genieten.

Vol trots leiden Sandra en Maarten van der Valk hun bezoek rond, een paar maanden nadat ‘hun’ Hotel Gorinchem de deuren heropende. ‘De kamers zijn altijd goed geweest en de service ook’, vertelt Maarten van der Valk tijdens een wandeling langs de nieuwe kamers, door de nieuwe zalen – van alle moderne gemakken voorzien en vernoemd naar de stadspoorten van Gorinchem -, langs de fitnessruimte voor de gasten en door het restaurant. ‘Maar verder was het oude gebouw echt op. Iedereen is nu blij om hier aan het werk te zijn. We zijn er heel trots op.’

Restaurant Ocre

Buiten het adres is álles anders, groter en beter geworden. Dat begint al met de veel aantrekkelijker uitstraling van de houten gevel, het prachtige buitenterras en het opgeknapte en verruimde parkeerterrein. Binnen is Hotel Gorinchem onherkenbaar. Het restaurant nodigt meer dan ooit uit en heet sinds de heropening restaurant Ocre, om de ‘eigenheid’ te benadrukken. Addy van den Krommenacker, een goede vriend van de familie, heeft de passende okergele outfits van het vrouwelijke personeel ontworpen. Geluid, verlichting, sfeer, indeling; alles klopt.

Helaas hebben de vele trouwe gasten nog niet mogen kennismaken met Ocre. De koks verzorgen nu alleen nog de maaltijden van de hotelgasten die volgens de coronaregels in hun kamers mogen eten. ‘Voor de longstays maken de koks ook een keer spareribs of een stamppotje klaar, of waar ze ook zin in hebben. Zij vinden het zeker in deze tijd, nu er geen andere gasten zijn, alleen maar extra fijn dat ze dat kunnen doen voor de hotelgasten’, weet Sandra van der Valk, die samen met broer Maarten en Stefan Gesthuizen de directie voert over Hotel Gorinchem en het hotel in aanbouw in Gorinchem-Oost.

0T0A0845

Hotelkamers

De gasten die in Hotel Gorinchem verblijven, zijn veelal de buitenlandse medewerkers van Gorcumse bedrijven. Vanuit het bedrijfsleven was al lang vraag naar meer kamers in de stad en aan die vraag komt Hotel Gorinchem nu tegemoet. En straks nog meer. ‘We zijn van vijfentwintig naar zesenvijftig kamers gegaan en daar komen er straks nog vierenvijftig bij.’ Sandra wijst naar het oude bijgebouwtje: ‘Dat gaat straks weg en daar komt een hele vleugel aan het hotel voor in de plaats. De kamers worden prefab in Turkije gemaakt. Daardoor verloopt de bouw hier heel snel.’ Met Hotel Van der Valk in Gorinchem-Oost, waarvan de opening voorzien is in mei 2022 en waar de dagelijkse leiding in handen is van Sandra’s dochter Carlijn van der Valk, wordt de hotelcapaciteit in de stad nog eens aanzienlijk uitgebreid.

Voor (zakelijke) bijeenkomsten biedt Hotel Gorinchem twee boardrooms en twee meeting rooms, geschikt voor kleine en grote groepen. ‘Je kunt de zalen ook via de multimedia verbinden met elkaar, via de grote schermen. Op die manier kun je met grote groepen samenkomen en toch veilig afstand bewaren’, besluit Sandra van der Valk. ‘Waarbij we de catering verzorgen op dezelfde manier als voor de hotelgasten.’

Kunstwerk

Bij Hotel Gorinchem krijgt het kunstwerk ‘Rood-wit-blauw-oranje signaal’ van Peter Struycken een nieuw leven. Het werk stond voorheen op het terrein Hazeldonk 6019 langs de A16, vlak voor de Belgische grens. Daar moest het echter worden weggehaald. De vier bogen werden teruggeschonken aan de kunstenaar en het beeld werd ontmanteld door Erfgoedvereniging Heemschut. Transportbedrijf Gerrit Damsteegt uit Meerkerk vervoerde het vijftien ton zware werk belangeloos naar Gorinchem waar het tijdelijk opgeslagen ligt bij Damen Shipyards. Peter Struycken woont al vele jaren in Gorinchem.

0T0A0925
0T0A1149-HDR