IMG_3013

Onderneem met impact!

Dinsdag 27 februari 2024
Toegang vanaf 16.30 uur

Ondernemers kunnen als geen ander positief bijdragen aan de maatschappij en haar uitdagingen. Laat je inspireren door diverse sprekers over het maken van maatschappelijke impact en de energie die dit oplevert voor jou als ondernemer en jouw onderneming.

We zijn dinsdag 27 februari te gast bij Centraal Punt van Stichting Boukie. Een perfecte locatie dus voor een bijeenkomst die in het teken staat van de sustainable development goals (SDG).

Onze drie sprekers hebben allen op hun eigen wijze de SDG-doelen in de praktijk gebracht. Karlijn L’Ortye is impactondernemer en founder van MO the Movement. Ze is een ervaren, enthousiaste ondernemer and a woman on a mission. Karlijn gelooft erin dat iedereen positieve impact kan maken en dat we met elkaar sneller onze persoonlijke én SDG-doelen kunnen behalen.

Mohamed Boukrouche startte in 2021 Stichting Boukie en richtte met Centraal Punt (de voormalige Haarhorst) een buurthuis 2.0 op: een veilige ontmoetingsplaats waar jong en oud hun hobby’s kunnen uitoefenen en zichzelf kunnen ontwikkelen.

De derde spreker is Rudy Jan van Zenderen, grondlegger van de SitY Academy, de aan de Spijksedijk gevestigde bedrijfsschool. In nauwe samenwerking met bedrijven worden hier mensen opgeleid of omgeschoold voor een technisch beroep.

Rondom dit programma staat in Centraal Punt een kleine ‘MVO-markt’ opgesteld met vier Gorcumse organisaties die graag (meer) in contact komen met het bedrijfsleven om hun maatschappelijke impact te vergroten. De Rozenobel speelt een belangrijke verbindende rol in de Haarwijk en zou daarbij goed enige bestuurlijke ondersteuning kunnen gebruiken. Avres ondersteunt inwoners van de regio op allerlei manieren bij het vinden van werk. Untapped Talents vindt voor bedrijven getalenteerde kandidaten met een vluchtelingenachtergrond. Daarmee helpt deze organisatie het bedrijfsleven met het vraagstuk van de krappe arbeidsmarkt én levert positieve impact op de levens van de kandidaten. Ook Rudy Jan van Zenderen vertelt graag meer over de SitY Academy tijdens de MVO-markt.

Programma

16.30 Inloop + MVO-markt

17.00 Ontvangst en opening

17.10 Sprekers

18.15 Afsluiting, MVO-markt, eten en drinken